Известие

Collapse
No announcement yet.

Съвет относно покупка на 159

Collapse
This is a sticky topic.
X
X

• Filter
  • време
  • Show
Clear All
new posts

• Ам чи ако е само това за тая втората бензинка си е оферта
    по навит съм за такава на газ откокото да им треперя на тия Хилядалевови маховици и турбота
    EX-AlfaRomeoSuper155 2.5 V6 + Remap by O.E.Motorsport and LPG Injection
    EX Mazda 6 2004 +Lpg ----EX SAAB 9-3ss 2.8V6-AERO 250hp MY2006 - With LPG+obd
    NOWAudi a6 c6 Allroad 3.2 FSI + LPG

Comment

• То тука щото всички си купуват чисто нови маховици и турбини.

Просто искаш бензинка и си намираш оправдание
      ex - 147 16v multijet

Comment

• Е,това е ей тък от бърз поглед и думите на човек от сервиза,но салона е много запазен,същият бежов алфстекс беше и моята и имам база за сравнение, бих казал,че е една идея по-запазем от на моята когато я купих.
        Alfa Romeo 159 2,4 Jtdm Q-tronic
        Citroen C2 1,6 Sensodrive

Alfa Romeo 156 GTA Selespeed - EX
        Alfa Romeo 159 SW 2,4 Jtdm Q-tronic - EX
        Alfa Romeo 156 2,0 TS Selespeed - EX

....расоф ат, дърта кранта без зоб не пука!

Comment

• Първоначално публикувано от kaio156 Покажи съобщение
          Е,това е ей тък от бърз поглед и думите на човек от сервиза,но салона е много запазен,същият бежов алфстекс беше и моята и имам база за сравнение, бих казал,че е една идея по-запазем от на моята когато я купих.
          Тая газ много ме притеснява иначе досега да съм я отнесъл. Много добър вид, цвят и всичко, но ме е страх какво ще става с тая газ/GTS. Колко често ще горят тия дюзи и изобщо какви ли луди проблеми ще има. То явно вече ги има щом се продава за 10 000 в толкова добро състояние и с тия екстри

Comment

• Идея няма,просто казвам това,което видях и чух,нито съм я карал колата,нито диагностика съм правил.

Ако те кефи,караш я в добър сервиз за обстоен преглед и ако всичко е наред кръстиш се три пъти,брои парата и кво сабя покаже.

Comment

• Първоначално публикувано от svetlin pilev Покажи съобщение
              По мнение на Алфа сервиз във Варна тая кола има някакъв малък проблем,но шефа на автокъщата дето я кара не ще да даде пари да го оправи.Случайно я видях там и вътре беще голяма кочина,но това е лесно поправимо.Беше ми подсказано,че за 15 хил. ще я дадат,но това все пак са бая пари.
              Благодаря, Може пък да отскоча до Варна

---------- Post added at 02:06 ---------- Previous post was at 01:53 ----------

Първоначално публикувано от kaio156 Покажи съобщение
              http://www.mobile.bg/pcgi/mobile.cgi...01730211204078

Колата изглежда прилично,има козметични забележки по интериора,очукани декоративни лайсни по таблото и вратите,дръжките там,където са копчетата за прозорците и те са понадрани,седалките са в добро състояние,не са мърляви и протрити......колата запали от раз,мотора работи равномерно.

http://www.mobile.bg/pcgi/mobile.cgi...5&slink=6ssivz

Тази случайно я видях на бул.Линкълн в Овча Купел,беше в един сервиз,има проблем с бензиновите дюзи,чакат да получат дюзите за да ги сменят(информацията е от сервиза не от джамбазина).
              Газов инжекцион Тартанини монтиран в Италия.
              Има леки забележки по тенекиите,леки драскотини и точки от камъчета,интериора е много запазен.

Здравейте, ще допълня колегата за втората, понеже и аз ходих да я гледам: има лек удар, по - скоро зажулване на десния праг пред задната гума и малко над него. Бутилката отнема голяма част от и без това не много големия багажник - може да се събере един средно голям куфар. Не можах да чуя мотора, понеже не можеше да запали (явно заради проблемите с дюзите). Вътре е уникално запазена и този цвят отвън.....трудно си тръгнах, но все пак проблема с газта и "пълния" багажник....., пък и предпочитам 2.4 JTD-то
              Животът е един, кратък е и е чисто прахостничество да не му се насладим....

Comment

• Газовата бутилка е най-малкият проблем според мен,винаги може да се смени с такава на местото на резервната гума.

Comment

• Първоначално публикувано от valery_ Покажи съобщение
                  Тая газ много ме притеснява иначе досега да съм я отнесъл. Много добър вид, цвят и всичко, но ме е страх какво ще става с тая газ/GTS. Колко често ще горят тия дюзи и изобщо какви ли луди проблеми ще има. То явно вече ги има щом се продава за 10 000 в толкова добро състояние и с тия екстри
                  Колега, аз карах 7г. 156-ца с газова уредба LANDI RENZO монтирана в Италия и то на метан и съм възхитен от тая кола.Никакви ядове и проблеми за 160 хил. км,освен един газов инжектор(100 лв.),но това се води все пак консуматив.Купих я наистина скъпо,но с течение на времето се оказа супер сделка.Свиди ми се да я продам и сега сигурно ще я кара дъщеря ми.Тартарини е скъпа и уважавана от газаджиите марка,колата изглежда доста примамливо, но както каза колегата всичко е на късмет-кръстиш се и скачаш в джаза...
                  159 SW 2.4 Jtdm 2007
                  156 TS 1.8 1999
                  Avensis SW 2.2 D4D 2011

Comment

Колега, аз карах 7г. 156-ца с газова уредба LANDI RENZO монтирана в Италия и то на метан и съм възхитен от тая кола.Никакви ядове и проблеми за 160 хил. км,освен един газов инжектор(100 лв.),но това се води все пак консуматив.Купих я наистина скъпо,но с течение на времето се оказа супер сделка.Свиди ми се да я продам и сега сигурно ще я кара дъщеря ми.Тартарини е скъпа и уважавана от газаджиите марка,колата изглежда доста примамливо, но както каза колегата всичко е на късмет-кръстиш се и скачаш в джаза...
                    Аз също съм твърдо "ЗА" газта. И аз карам кола на газ в момента нямам никакви ядове, а и цената е над 2 пъти по ниска от бензина. Но тук говорим за газ на мотор дето не става за газ. Това ме притеснява. Иначе твоята 156 си е идеална за газ не е JTS.
                    Не знам на колко км ще горят тия дюзи и прецака ли се нещо на тая газова сигурно само в Италия ще могат да я оправят.
                    Вижте на какво попаднах при търсене на инфо за тая газова 100% става въпрос за същата кола. Публикувано е скоро и човека е от овча купел.
                    http://kolegi.info/viewtopic.php?f=21&t=6444
                    Last edited by valery_; d.m.y г., 22:07.

Comment

• Първоначално публикувано от valery_ Покажи съобщение
                      Аз също съм твърдо "ЗА" газта. И аз карам кола на газ в момента нямам никакви ядове, а и цената е над 2 пъти по ниска от бензина. Но тук говорим за газ на мотор дето не става за газ. Това ме притеснява. Иначе твоята 156 си е идеална за газ не е JTS.
                      Не знам на колко км ще горят тия дюзи и прецака ли се нещо на тая газова сигурно само в Италия ще могат да я оправят.
                      Вижте на какво попаднах при търсене на инфо за тая газова 100% става въпрос за същата кола. Публикувано е скоро и човека е от овча купел.
                      http://kolegi.info/viewtopic.php?f=21&t=6444
                      Всъщност сигурно си прав,защото ето какво ми се случи с Опел Зафира 1.8 140 кс. 2008 г.Купих си колата от магазина след "приятелски" съвет от един от дилърите на Каргоекспрес във Варна(а щях да си вземам 1.9 дизел). Та офертата беше 19% отстъпка от цената и поставяне на газова уредба от тях.Захапах куката,щото ми трябваше за служебна да върти много км. и ужаса започна само след 15 хил. км.-издухани клапани на 2-ри цилиндър,пътна помощ от Благоевград, а аз с автобусчето до Варна.Ремонта беше за тяхна сметка , но останах близо месец без кола.На 35 хил. км. -същата случка,този път със смяна и на бобината(за моя сметка).След още 35 хил. км. о'ужас пак същото и този път панаирите бяха големи.Смениха уредбата, а мен накараха да доплатя за някакви "суперспециални" легла на клапаните.По време на големите караници шефа на сервиза сам се изпусна,че този двигател НЕ СТАВА за газ и всичко това още докато колата е в гаранция!Проблемите естествено продължиха и не помня вече колко пъти и отваряха картуната на тая кола.Накрая им бих шута на тия в Опел и отидох в Алфа-Варна.Господ да ги поживи момчетата там-големи пичове.След тяхната намеса си покарах колата още 200 хил.км(с уговорката от тяхна страна,че проблеми са винаги възможни) и я продадох.
                      159 SW 2.4 Jtdm 2007
                      156 TS 1.8 1999
                      Avensis SW 2.2 D4D 2011

Comment

Така е-въпрос на предпочитания.Атези двете:
                        http://www.mobile.bg/11402125515751750
                        http://www.mobile.bg/11401730211204078
                        ...интересно звучат...
                        Първоначално публикувано от kaio156 Покажи съобщение
                        Тая втората изглежда прилично.....
                        Тая втората съм я гледал - на гаранционната й карта пишеше собственик Europcar Italy . В жабката ксерокопия на шофьорски книжки. Колата видимо е била рентакар. Не беше и в много добро състояние честно казано - изглеждаше си като кола на много КМ

За първата не знам, скептичен съм коли със салони от светъл текстил - според мен тва става на пълна кочина за една седмица
                        Alfa Romeo Tipo 940 MY 2014, 1400 Turbo Benzina Multiair 16v, Giulietta Serie 1 Distinctive, MD 11/2015
                        Alfa Romeo Tipo 930 MY 1997, 1400 Twin Spark 16v, 145 Serie 1 Lusso, MD 04/1997 [Ex]

Comment

• Явно си я гледал преди мен,аз всъщност не съм я гледал а само я погледнах.))))

За светлият текстилен салон....ми да става на гъз за нула време,но ако е Алфатекс се чисти много лесно,но пак де,не е препоръчителен за хора,които носят предимно дънки,добива син оттенък....

Comment

• Така е, и аз съм с бежов Алфатекс и се чисти елементарно с обикновени препарати, а на по-тъмните салони мръсотията си е там,ама просто не се вижда.Карах и Волво с бежова кожа и там ужаса с дънките беше голям и поддръжката е със скъпи препарати.
                            159 SW 2.4 Jtdm 2007
                            156 TS 1.8 1999
                            Avensis SW 2.2 D4D 2011

Comment

• Пичове появи се подобна на газовата.. ма на дизел:
                              http://www.mobile.bg/pcgi/mobile.cgi...3&slink=6th9le

Жалко че е в Пловдив чак.. няма да мога да я навестя скоро.

Comment

• Ако е била рентал е напълно възможно да е на реални км.

... просто километража се е превъртял от самосебе си

Comment

Working...
                                X